A coachingról

Mi a coaching?

A coaching egy irányított beszélgetéssorozat, amely az elmozdulást segíti elő egy adott helyzetben. Te hozod a feladatot és Te határozod meg az elérni kívánt állapotot is, coachként pedig segítelek abban, hogy ezt pontos célkitűzésként meg tudd fogalmazni. Együttesen megtervezzük a kívánt állapothoz elvezető ideális utat. Az úton Te mész végig, de én mindvégig támogatni foglak benne.

A coachingban a figyelem a pszichológiával ellentétben a jelenen és a jövőn van, a múlttal csak annyiban foglalkozunk, hogy megértsük a különböző helyzetekre adott reakciónkat, azonban traumatikus élmények feldolgozása nem feladata a coachingnak.

A kérdéseim által új nézőpontokra tehetsz szert, mely által más szemszögből is ráláthatsz a saját helyzetedre, utat nyitva ezáltal új megközelítéseknek a feladat megoldására. A folyamat során jelentős önismeretre tehetsz szert, ami által nagyban segíti a saját magad megértését és önelfogadásod, sikerélményeidnek köszönhetően pedig önbizalommal teltebb leszel.

Levél

Kinek ajánlom a coachingot?

  • Olyan élethelyzetben vagy, amin érzed, hogy szükséges változtatnod, de nincs meg hozzá a kellő önbizalmad, vagy tanácstalan vagy, hogyan kezdj neki.
  • Ha azt érzed, folyamatos küszködés az életed, de nem érted, miért
  • Nagyobb változás előtt állsz, és szeretnél felkészülni rá
  • Nem találod a közös hangot a környezeteddel
  • Nem úgy és olyan tempóban fejlődsz, ahogy szerinted ideális lenne

Hogyan épül fel a folyamat?

A folyamat egy ismerkedést szolgáló alkalommal indul. Ennek az első találkozásnak az a célja, hogy áttekintsük a jelenlegi helyzetedet, és meghatározzuk, hogy milyen célkitűzésen szeretnél dolgozni. A célra nem, mint problémára tekintünk, hanem feladatra, amit meg szeretnénk oldani.

A munka során feltérképezzük a hitrendszeredet, és azonosítjuk a gátló hiedelmeiddel és szokásaiddal egyetemben. Áttekintjük az erőforrásaidat és erősségeidet, amelyre építeni tudsz, a hátráltató képességeidet pedig fejlesztjük.

A célhoz vezető stratégiát Te dolgozod ki az én irányításommal, az utat pedig kisebb, kivitelezhető lépésekre bontjuk le. Coachként végig ott leszek melletted, kérdéseimmel és ötleteimmel folyamatosan inspirállak,  és segítelek a motivációd fenntartásában.

A coaching módszernek fontos célja, hogy beépítve a tanultakat magabiztosabbá, kreatívabbá válj a problémamegoldás terén, és tapasztald meg az erőt, hogy egyre nagyobb szereped van az életed alakulásának irányításában!

A coaching alkalmak

Az egyéni coaching alkalmak 50 percesek, a páros párkapcsolati coaching alkalmak pedig 90 percesek, hogy elegendő idő maradjon mindkét fél bevonására. Feladatfüggő, de pozitív hozzáállás és elköteleződés esetén általában már 6-12 alkalom is elegendő szokott lenni, hogy minőségi változás történjen. A munka azonban nem ér véget a találkozóval, minden esetben kapsz gondolkodnivalókat és házi feladatokat, amelyek elvégzése feltétlenül szükséges az eredményesség eléréséhez.

On-line coaching

Bár én a személyes találkozásokat javaslom, előfordulhat, hogy az akármilyen okból nem megoldható. Szerencsére ez nem akadály! Ebben az esetben lehetőséged van on-line konzultációt is igénybe venni, mely megbeszélésünk szerinti platformon zajlik majd. A zavartalan munka érdekében viszont kérlek, biztosítsd a nyugalmat a környezetedben a konzultáció idejére!

Lengyel Nóra

Legfrissebb írásaimból

A munkahelyi kiégésről

A munkahelyi kiégésről

Ha a munkádra gondolva fáradtság, motiválatlanság, ingerlékenység, fásultság azok az érzések, amelyek eluralkodnak rajtad, akkor felmerülhet, hogy kiégés áll a háttérben. Bár majdnem 50 éve kutatják a jelenséget, mégis csak nemrégiben került fel a WHO betegségeket...

bővebben