Köszöntelek!

Lengyel Nóra,

Life coach, párkapcsolati coach és karrier coach vagyok

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után a tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Egyetem MBA képzésén folytattam, ahol az akkor még Magyarországon újdonságnak számító HR képzésben is részesültem. Végzés után humán erőforrásosztályon helyezkedtem el, összesen 17 évet töltöttem be különböző nemzetközi nagyvállalatok humán erőforrás menedzsment osztályainak vezető szerepeiben.

Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, nyitott és empatikus személyiségemnek köszönhetően gyakran kerestek fel családtagjaim, barátaim, munkatársaim karrier- és egyéb személyes problémákkal. Érdekelt a gondolkodásmódjuk, és szívesen segítettem őket objektív látásmódom és különböző perspektívák megmutatása által.

Lengyel Nóra

Amikor megszülettek a lányaim, nagy nyomás helyeződött rám, nem találtam az egyensúlyt az anyaság és a felelősségteljes munkaköröm között. Embert próbáló időszak volt az egész családom számára, igazi válsághelyzetként éltük meg. Ekkor kezdtem mélyebben önismerettel foglalkozni, kezdetben külső segítő szakemberek igénybevételével. Ma már hálával gondolok erre a nehéz időszakra, mert ennek köszönhetem a HIVATÁSOMAT.  Önismereti fejlődésem során megtapasztaltam, hogy milyen sokat segít a pozitív pszichológia és az érzelmi intelligencia a konfliktusaink kezelésében, mennyivel hatékonyabban tudunk hatni a saját életünk irányítására kellő önismerettel. Ekkor találtam rá a coachingra is, érdeklődésemből pedig elhivatottság lett, 2009-ben megszereztem a Life és Business Coach képesítést, 2010-ben a Karrier Coach képesítést, 2014-ben pedig a Párkapcsolati Coach képesítést.

Volna kérdésed a coachinggal kapcsolatban?

Így segítek Neked

N

Tapasztalat

12 év coachingban és 17 év nemzetközi nagyvállalatok humán erőforrás menedzsmentjének élén eltöltött idő áll mögöttem, mely során számtalan alkalommal tudtam segíteni különböző élethelyzetben levő embereknek megküzdve a nehézségeikkel céljukat elérni.

N

Egyénre szabott módszerek

A coachingban számos hatékony eszköz áll rendelkezésre, amelyek használatát mindig az egyéni problémához illesztem (SMART célkitűzés, Grow modell, SWOT elemzéssel, DISC személyiség-tipológia, viselkedés alapú teszt, erősség kereső feladatok, Gestalt-módszer, stb.)

N

Empatikus hozzáállás, barátságos hangulat

Tisztellek, mint ember, és nem ítélkezem feletted. Kíváncsi vagyok Rád, Téged akarlak segíteni a saját céljaid elérésben, a saját utadon. Barátságos környezetet teremtek, melyben empátiával, kedvességgel és értő figyelmemmel fordulok Feléd.

N

Motiváció és támogatás

Tudom, min mész keresztül, én is voltam nehéz helyzetekben. A válságaimon keresztül tanultam meg, hogy van az az élethelyzet, amikor támogató segítséget kell kérnünk! Éveket rövidíthet egy folyamaton, ha melletted áll egy külső támogató személy, aki tapasztalataival segít a változáshoz szükséges optimális utadra rátalálni.

N

Hitelesség

A coachingban számos hatékony eszköz áll rendelkezésre, amelyek használatát mindig az egyéni problémához illesztem (SMART célkitűzés, Grow modell, SWOT elemzéssel, DISC személyiség-tipológia, viselkedés alapú teszt, erősség kereső feladatok, Gestalt-módszer, stb.)

Nórával egyből megtaláltam a közös hangot. Pontosan érzékelte, mikor kell „csak hagyni engem beszélni”, és mikor kell a kérdéseivel terelgetni. Tűélesen rákérdez azokra a területekre, amivel dolgoznom kell, nem hagyott teret a mellébeszélésnek. Komoly önismereti utazás áll mögöttem, pontosan látom már, minek köszönhetem az elakadásaimat, és végre felvállalom jelenlegi helyzetemben a saját felelősségemet is. Ez óriási erőt ad, mert így már tudom, az én kezemben van a változtatás lehetősége.

S. Árpád

Évek óta folyamatosan azt éreztem, hogy nem vagyok a helyemen. A munkám egyre kevesebb örömöt adott, egyre motiválatlanabb voltam benne. Mindig is saját vállalkozásról álmodtam, de nem mertem elvágni a „biztonságot jelentő kötelet”. Nóra segítségével újraértékeltem a hitrendszeremet, feltérképeztem a személyiségem erősségeit és gyengeségeit, a megnövekedett önbizalmam pedig meghozta bátorságom, hogy fejest ugorjak az ismeretlenbe. Azóta izgatott várakozás minden munkanap, mert tudom, hogy az álmaim megvalósításán dolgozom.

N. Andrea

Nem volt könnyű megnyílnom, egy rossz házasságban eltöltött 22 év teljesen felőrölte az önbizalmamat és bizalmatlanná tett az emberekkel szemben. Nóra segítségével viszont apránként lebontottam a falaimat, képes lettem felismerni a belső igényeimet, vágyaimat és elismerni a jogosságukat. Nóra adott erőt, hogy kilépjek a reménytelennek tűnő helyzetemből. Most optimistán, tervekkel tele építem az új életem. Köszönöm, Nóra!

H. Angéla

Legfrissebb írásaimból

A munkahelyi kiégésről

A munkahelyi kiégésről

Ha a munkádra gondolva fáradtság, motiválatlanság, ingerlékenység, fásultság azok az érzések, amelyek eluralkodnak rajtad, akkor felmerülhet, hogy kiégés áll a háttérben. Bár majdnem 50 éve kutatják a jelenséget, mégis csak nemrégiben került fel a WHO betegségeket...

bővebben