Párkapcsolati coaching

Miben lehetek a segítségedre?

Hiszem, hogy a legtöbb párkapcsolati probléma megoldható, ha mindkét félben ott van a nyitottság a problémákkal való szembenézésre, a saját felelősség felvállalására a kialakult helyzetet illetően és az elhatározás a változásra. A coaching folyamat során a párok egyre tudatosabban képesek ránézni a párkapcsolati működésükre, felismerve azokat a folyamatokat, amelyeken szükséges változtatni annak érdekében, hogy kialakítsanak egy érettebb, kölcsönös intimitást és támogatást biztosító új kapcsolati minőséget.

Levél

Mikor segíthet a párkapcsolati coaching?

  • Nehéz megállapodásra jutnotok fontos dolgokban (gyereknevelési kérdések, pénz, időbeosztás, munkamegosztás otthon, …)
  • Sokat veszekedtek, feszült a légkör köztetek
  • Nem tudjátok jól megértetni magatokat egymással, nem halljátok egymást
  • Nehezen kommunikáltok az érzelmeitekről
  • Nehezen tudjátok tolerálni a különbözőségeiteket
  • Eltűnt az intimitás a kapcsolatotokból vagy nagyon eltérő mértékű az igényetek rá
  • Elhidegültetek egymástól
  • Bizalomhiány, féltékenység van jelen a kapcsolatotokban
  • Megcsalás történt

Ebben segít Nektek a párkapcsolati coaching:

Segít felfedni a problémáitok mögött húzódó valós okokat

Hatékony kommunikációra tanít: segít megértetni magadat és megérteni a párodat

Hatékony konfliktuskezelési módszerekre tanít Titeket

Hatékony kommunikációra tanít

Segít beazonosítani a szeretetnyelveteket és megtanít Benneteket azon kommunikálni a másik felé

Segít mindkettőtök számára megnyugtató megoldásokat találni a problémáitokra

Lengyel Nóra

Egyéni párkapcsolati coaching

Egy párkapcsolat javításához általában mindkét fél elhatározása szükséges, de ez nem jelenti azt, hogy egyedül ne tudnál hatni a kapcsolatodra. Előfordulhat, hogy párod elzárkózik az ilyen jellegű segítség igénybevételétől, azonban Te a coaching folyamatban tanultak segítségével is képes lehetsz pozitív változásokat előidézni a párkapcsolatodban. Coachként segítek Neked kívülről rálátni a helyzetedre, foglalkozunk a hatékony kommunikációval és konfliktuskezelési módokkal, mely tudás birtokában nagyobb sikerrel tudod magadat és igényeidet képviselni a párkapcsolatodban.

A párkapcsolati coaching folyamatról

A coaching első alkalmának keretében megismerkedünk egymással, átbeszéljük azokat a problémákat, amivel eljöttetek hozzám, és felmérjük, hogy milyen helyzetben van jelenleg a kapcsolatotok. Mérlegeljük az igényeiteket, és a coaching nyújtotta lehetőségeket. Amennyiben kölcsönös elfogadás és szimpátia alakul ki közöttünk, úgy megbeszéljük a terápiás kereteket. Ez jelenti a találkozások gyakoriságát, javasolt számát, és a siker érdekében a terápiás folyamatban való részvételetek minőségét.

A páros párkapcsolati coaching alkalmak 90 percesek, hogy elegendő idő maradjon mindkét fél bevonására. A felek pozitív hozzáállása és elköteleződése esetén általában már 10-12 alkalom is elegendő szokott lenni, hogy minőségi javulást érjenek el a párkapcsolatukban. Egyéni coaching esetében 50 perces konzultációkat javasolok. A munka azonban nem ér véget a találkozóval, minden esetben kaptok gondolkodnivalókat és házi feladatokat, amelyek elvégzése feltétlenül szükséges az eredményesség eléréséhez.

Írásaim a témából

Tiszteld a saját határaidat!

Tiszteld a saját határaidat!

Énhatárokra szükségünk van, nélkülük sérül a személyiségünk, nem tudunk megfelelően érvényesülni a pár- és egyéb kapcsolatainkban. Aki egészséges énhatárokkal rendelkezik, annak nem okoz gondot, hogy képviselje érdekeit, amikor arra van szükség, megvédje magát,...

bővebben